2012. február 16., csütörtök

Blog: reloaded

Már kb ezer éve nem írtam ide, kicsit bevallom el is felejtkeztem róla, hogy elkezdtem ezt a blogot. A tavalyi nyár és ősz nagyon sűrűre sikeredett, szinte alig volt időm bármire is. El is határoztam, hogy felszámolom a meska boltot és végleg felhagyok a kis kütyükkel, de minden alkalommal, amikor ezt elgondoltam, hirtelen jött egy-egy megrendelés. :DD
Ma is pont egy ilyen nap van, ezért úgy gondoltam, hogy újra lelket verek a blogba is, hátha van azért valaki, akit érdekel, hogy miket alkotok mostanában. :)
Újabban a gyurmázást kicsit félretettem, és inkább a használati tárgyak érdekelnek. Képkereteket festek, virágtartókat, gyertyatartókat próbálok vidám színekkel feldobni, gyertyát öntök.
Emellett, ha van időm, szívesen kísérletezek a konyhában is. Úgy döntöttem, ezeket az új dolgokat is megosztom majd itt. :) Szóval kicsit vegyesfelvágott lesz, de végülis talán ez nem is akkora baj. ;-)

2011. április 10., vasárnap

málna és szivárvány

Az utóbbi időben elég zsúfoltak voltak a napjaim, ezért nem igazán jutottam el a gyurmáig, de azért egy-két dolgot sikerült kiviteleznem. :)))
A tortaszelet-gyártást nagyon szeretem, mostanság pedig a szivárványszínű dolgok vonzanak, úgyhogy szivárványos tortát készítettem, amiből fülbevalók lettek. Egy lógós és egy bedugós. :)

 

A tavasz jegyében pedig egy málna füli készült. Nagyon szeretem a málnát. :DDD

2011. április 4., hétfő

Nálam mostantól tavasz van....

...punktum!!! Eltettem a téli cipőket és kabátokat, előszedtem a napszemcsit, úgyhogy most már ne legyen rossz idő!! :)
Igaz, fagyit még nem ettem az idén, de tegnap gyártottam egyet, úgy próbaképpen. Soha nem használok semmiféle sablont a formázáshoz, ezért kicsit izgultam, hogy hogyan tudok majd normális gombócot csinálni, de egészen meg vagyok elégedve a végeredménnyel. :DD
Ez most lime fagyi lett édestölcsérben, egy kis cukorkával a tetején.



Az édesség-vonulatnál maradva készítettem egy tortát is. Főleg azért, mert szombaton tettem szert egy gyönyörű lila színű gyurmára, és mindenképp ki szerettem volna már próbálni. Szóval lett belőle egy "áfonyatorta" szett, medállal, és 2 pár fülivel. :)


S a tavasz jegyében hamarosan újabb fagyik készülnek. Az Édesanyukám kifejezett kérésére pedig 2 illetve 3 gombócos is lesz majd. :DDD

2011. április 2., szombat

Szivárvány v.2

Elkészült a gyűrű és a nyaklánc is a szivárványos szetthez. Így most már teljes a kollekció. :)

2011. március 31., csütörtök

I (L) hurkaszeletelés....

Rájöttem, hogy nagyon szeretek az általam csak "hurkaszeletelésesnek" nevezett technikával dolgozni. Ez az, amikor egy speckó módon elkészített gyurmahurka :D felszeletelésével kör  vagy négyzet alakú kis gyöngyök keletkeznek mindenféle különleges mintával.

Így készült el az alábbi szivárványszínű karkötő és füli is. Tervezek hozzájuk még gyűrűt és nyakláncot is.

2011. március 30., szerda

nagyüzem2

A nagy gyurmázás eredményeképpen született meg ez a lila szett, mely végül 4 részesre sikeredett. Egy nyaklánc, egy gyűrű, egy karkötő és egy füli alkotja. Fimoból készítettem el a gyöngyöket, utána lelakkoztam őket, majd a helyükre kerültek. :)



Egy nagy kávérajongó barátomnak vettem szülinapi ajándékot- természetesen kávét-, ez ihlette a kávészemes-sárga-alapon-piros-pöttyös-bögrés kulcstartót, amit eredetileg az ajándékhoz szántam, de nem lett túl fiús szerintem, úgyhogy megtartottam. :):)
Emlékeztek Ló Szerafinra, a kék paripára, aki mellesleg lócsoda? Vagyis hogy csodaló. :DDD Na, nekem ő az egyik kedvenc mesehősöm, na meg mindenki, aki vele együtt Lázár Ervin meséiben szerepel Vacskamatitól Mufurcig :DD
Szóval megörökítettem Ló Szerafint fülbevaló formájában. :)

Végül pedig egy kis nyalánkság. Nekem tejszínes-epres cukorkát juttat eszembe ez a fülbevaló. Olyannyira, hogy már érzem is az ízét. :D Meglehetősen édesszájú vagyok... :D

Mára ennyi, nemsokára ismét jelentkezem. :)

nagyüzem

Hú, elég rég írtam már ide, de közben azért nagyüzem volt nálam, és készültek újabb ékszerek. Egy kicsit kipróbáltam az ékszerdrótozást, visszatértem a gyöngyökhöz de az elmaradhatatlan fimo is előkerült. :)

Karkötők drótból és gyöngyből. A drótos nagyon nagy meló, és ráadásul többször megszúrta az ujjam, de megérte, szerintem egészen elegáns viselet. :)








Rózsák megint: A barátnőmtől kaptam ajándékba egy csomag bordó gyurmát, próbaképpen ezt a rózsás szettet gyártottam belőle, szerintem nagyon szép színe lett.


Ezeket a kis vidám formákat gyűrűnek vagy kitűzőnek terveztem, szerintem nagyon feldobnának egy kabátot vagy blézert, de gyűrűként is el tudom őket képzelni. Bár én magam nem vagyok nagy gyűrűpárti, de annak, aki szereti, biztosan jó lenne. :)


Folyt.köv.... :DDD